LOGGA1

Om mig

Det finns tidpunkter i livet som ger större avtryck än andra. Bröllopsdagen innehåller många minnesvärda ögonblick, det gör också den innehållsrika resa som leder dit fram. I mitt skapande har jag förmånen att följa med på den resan. Jag får vara med och se hur en vag förhoppning övergår i förväntan, som sedan blandas upp med nervositet och slutligen landar i oerhörd glädje.

I vardagen omges jag dagligen av textiler. Böljande, svallande material som genom sina unika kvaliteter alla besitter levande egenskaper. Jag slutar aldrig intressera mig för fall, form och textur. Genom min utbildning till textilingenjör får jag dessutom ständigt ökade kunskaper inom området som är min största passion. För mig är alla detaljer viktiga. Ett stygn här, ett nyp där – varje vinkel går att uppmärksamma.

Att ge form åt någons brudklänning är alltid en ära och ett privilegium. Jag sätter stort värde i att låta bruden vara med och komponera sitt alldeles egna, unika plagg. Att låta henne välja ut det bästa hon kan tänka sig för att sedan foga samman den klänning som får henne att känna sig vackrast av alla, det är min ambition.

- Frida Hellberg